November 29, 2010 — bdcburma
* Posted by ကရင္ေလး on November 27, 2010 at 10:03pm
သင္စိတ္ဓာတ္က်ေနတဲ့အခါ တခ်ိဳ႕ အစားအေသာက္ေတြကို စားခ်င္စိတ္ျပင္းျပ
ေနတတ္ပါသည္။ ဆားမ်ားတဲ့ ေျပာင္းဖူး ေပါက္ေပါက္ကို စားခ်င္စိတ္ျပင္းျပေနရင္
သင္ဟာ စိတ္ဖိစီးမႈ ခံစားေနရတာ ျဖစ္ႏိုင္ပါတယ္။ အသားေတြကို
စားခ်င္စိတ္ျပင္းျပေနရင္ သင္ဟာ ေဒါသထြက္ေနတာ ျဖစ္ႏိုင္ပါတယ္။ ေခါက္ဆြဲ၊
ထမင္းစတာေတြကို အမ်ားႀကီးစားခ်င္စိတ္ျပင္းျပေနရင္ အထီးက်န္ေနတာ
ျဖစ္ႏိုင္ပါတယ္။ ေရခဲမုန္႔၊ ဒိန္ခဲ စတာေတြကို အလြန္အမင္းစားခ်င္ေနရင္
ဝမ္းနည္းေနတာ ျဖစ္ႏိုင္ပါတယ္။ စိတ္ခံစားမႈကို အလိုလိုက္ၿပီး စားခ်င္ရာကို
အလြန္အကၽြံစားမိလိုက္ရင္ ပိုမိုစိတ္ဓာတ္ က်သြားေစႏိုင္ပါတယ္။ ဒါေၾကာင့္
စိတ္ဓာတ္က်ေနခ်ိန္မွာ ေအာက္ပါအခ်က္အလက္ေတြ ကို သတိထားေပးပါ။
အရက္ေရွာင္ပါ
ဝိုင္၊ ဘီယာနဲ႔ အရက္ျပင္းေတြဟာ စိတ္ခံစားခ်က္ကို ျမႇင့္တင္ေပးႏိုင္တယ္ ထင္ရေပမယ့္ ခဏပါပဲ။ တကယ္ေတာ့ အယ္ကိုေဟာဟာ စိတ္ဓာတ္က်ျခင္းကို ျဖစ္ေစႏိုင္ပါတယ္။
ကာဗိုဟိုက္ဒရိတ္ စားပါ
ကာဗိုဟိုက္ဒရိတ္ပါဝင္တဲ့ အစားအစာေတြဟာ ဦးေႏွာက္ထဲကို အမိုင္ႏိုအက္စစ္ ထရစ္ပတုိဖန္ ေရာက္ရွိေစၿပီး စိတ္ခံစားခ်က္ေကာင္းေစတဲ့ ဆီ႐ိုတိုနင္ဓာတ္ ထြက္ရွိေစပါတယ္။ ဒါေၾကာင့္
ေခါက္ဆြဲ၊ ေပါင္မုန္႔၊ ဆန္၊ ဂ်ံဳ၊ ေကြကာ၊ အသီးအႏွံနဲ႔ သစ္သီးေဖ်ာ္ရည္ေတြကို
စိတ္ရႊင္လန္းေစဖို႔ စားေပးပါ။
ကဖင္းဓာတ္ ေလွ်ာ့ခ်ပါ
စိတ္ဓာတ္က်ေနခ်ိန္မွာေတာ့ ကဖင္းဓာတ္ပါတဲ့ ေကာ္ဖီ၊ ကိုလာစတာေတြကို တတ္ႏိုင္သမွ်ေရွာင္ပါ။ သုေတသနေတြအရ ကဖင္းဓာတ္ဟာ ဆီ႐ိုတိုနင္ထုတ္လုပ္မႈကို ေလ်ာ့က်ေစတဲ့အတြက္
စိတ္ဓာတ္က်ျခင္းနဲ႔ ဆက္ႏႊယ္ေနေၾကာင္း သိရပါတယ္။
အစိမ္းေရာင္ဟင္းသီးဟင္းရြက္စားပါ
စိတ္ဓာတ္က်ေနသူ အမ်ားစုဟာ ေဖာလိတ္ဓာတ္ခ်ိဳ႕တဲ့ေနတတ္ပါတယ္။ ေဖာလိတ္ဓာတ္ဟာ အစိမ္းေရာင္ဟင္းသီးဟင္းရြက္ေတြထဲမွာ အမ်ားအျပား ပါဝင္ေနပါတယ္။ ဒါ့ျပင္
လိေမၼာ္ရည္၊ ပဲနီေလး၊ ေရကၫြတ္၊ ပဲသီး၊ အခြံမာသီးနဲ႔ အေစ့အဆန္ေတြထဲမွာလည္း
ေဖာလိတ္ဓာတ္ပါဝင္ပါတယ္။
ငါးစားပါ
ငါးကိုတစ္ပတ္မွာ သံုးႀကိမ္နဲ႔ အထက္စားပါ။ သုေတသနေတြအရ တစ္ပတ္မွာ ငါးတစ္ႀကိမ္ထက္နည္းၿပီး စားသူေတြဟာ ငါးမ်ားမ်ားစားသူေတြထက္ စိတ္ဓာတ္က်ျခင္းျဖစ္ႏိုင္ေခ် ၃၁
ရာခိုင္ႏႈန္းပိုမ်ားေၾကာင္း သိရပါတယ္။ အိုမီဂါသရီးပါဝင္တဲ့ တူနာငါး၊
ဆယ္လမြန္ငါး၊ ဆာဒင္းငါးနဲ႔ မက္ကရယ္ငါးေတြဟာ ဦးေႏွာက္ရဲ႕လုပ္ငန္းေဆာင္တာ
အားေကာင္းေစၿပီး စိတ္ခံစားမႈေကာင္းေစတဲ့ ဆီ႐ိုတိုနင္ထုတ္လုပ္အား
ေကာင္းေစပါတယ္။
သၾကားေရွာင္ပါ
သၾကားနဲ႔လုပ္ထားတဲ့ မုန္႔အခ်ိဳေတြကို စားတာမ်ားရင္ စိတ္ပင္ပန္းလြယ္ပါတယ္။
Monday, 29 November 2010
Subscribe to:
Post Comments (Atom)
No comments:
Post a Comment